Född: 1964.

Började som databasexpert: 2009.

Började på SQL Service: 2019.

Specialiteter: 
Att vara den sammanhållande kraften i driftsmiljöer, vilket även inkluderar att organisera möten och liknande, förutom de tekniska arbetsuppgifterna. Håller uppsikt över drift, kontrollerar larm och ser till att hålla databashjulen snurrande.

Erfarenhet: 
Lång och bred bakgrund som startade med programmering av ABC800 redan på åttiotalet. Har skrivit kod för minidatorer, läspennor, med mera, och varit teknisk projektledare. Kom in på drift av databaser så småningom, med SQL Server.

Utbildning: Civilingenjör inom datateknik i Lund.

Styrkor:
Har lätt för att förstå hur saker hänger ihop och vilka konsekvenser beslut får. Drar i varningssnöret snabbt och frågar andra när han är osäker. Föredrar att trippelkolla saker, även om det tar lite längre tid än att bara köra på.

Typ av uppdrag: Jobbar mest med SQL Services egna driftstjänster, samt med kundbeställningar och support.

Senaste uppdrag: Handlar ofta om att felsöka, migrera och rensa upp i driftsmiljöer, och se till att rutiner som säkerhetskopiering fungerar.

Motto: Gör rätt nu så blir det färre problem i framtiden.

Hobby:
Gillar att fixa mekaniska såväl som elektroniska saker, till exempel bilar, och brukar även laga prylar i allmänhet. Är överhuvudtaget förtjust i alternativa fordon, till exempel sin elektriska enhjuling. Och så klart intresserad av datorer.

Mest stolt över: Sin ärlighet och integritet, att man kan lita på det han säger.

Passion för:
Att lösa uppgifter så bra som det går, att inte lämna några lösa trådar eller fullösningar som faller samman med tiden efter sig.

Därför gillar Fredrik gemenskapen på SQL Service:
För att det jobbar bra, trevliga, intelligenta och logiska människor på företaget, och för att diskussionerna som förs är faktabaserade.

fredrik.englund@sqlservice.se

+46840956714

Jobbar du redan på SQL Service Nordic AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@sqlservice.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor