SQL Service Nordic AB logotype

Rolf Mattsson

AI/BI/Database development

Född: 1961.

Började som databasexpert: 1996.

Började på SQL Service: 2018.

Specialiteter: 
Databasutveckling i allmänhet, till exempel prestandaoptimering och SQL-programmering. Har på senare år fokuserat mycket på beslutsstödslösningar med Microsofts Power BI.

Erfarenhet:
Har jobbat mer än 20 år som konsult, men även som anställd under drygt tre år. Har även en gedigen bakgrund som generell utvecklare, till exempel med språket C++. Har byggt lösningar för dagligvaruhandeln, försäkringsbranschen, telekomsektorn, med flera branscher.

Utbildning: Systemvetenskap på universitetet.

Certifieringar: En Microsoftcertifiering.

Styrkor: Bra teknisk förståelse inom databasområdet. Är noggrann med detaljer, utan att ge avkall på helheten. Drar ofta nytta av sin bakgrund som generell utvecklare.

Typ av uppdrag: Gillar längre uppdrag, ibland kan det bli fyra år hos samma kund, men tar sig även an kortare uppdrag på några dagar.

Senaste uppdrag: Bland annat uppdrag hos Röda Korset. Stort engagemang som underkonsult i ett projekt för datalager.

Motto: Det är bättre att lägga ner en timme till så att det blir rätt, än att vara snabb.

Hobby: Tävlingsspelare i bridge, har bland annat varit i en SM-final.

Mest stolt över: Att han lyckas förvandla kunders krav till bra beslutsstödsmodeller. Han minns också med stort välbehag en riktigt avancerad teknisk lösning för mobilutveckling.

Passion för: Rolf tycker det är väldigt inspirerande att lösa tekniska problem och att ta sig an intellektuella utmaningar.

Därför gillar Rolf gemenskapen på SQL Service: För att det råder ett öppet och frispråkigt klimat där alla delar med sig av kunskap. Man skäms aldrig för att fråga om saker.

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på SQL Service Nordic AB?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@sqlservice.se