Född: 1961.

Började som databasexpert: 1996.

Började på SQL Service: 2018.

Specialiteter: 
Databasutveckling i allmänhet, till exempel prestandaoptimering och SQL-programmering. Har på senare år fokuserat mycket på beslutsstödslösningar med Microsofts Power BI.

Erfarenhet:
Har jobbat mer än 20 år som konsult, men även som anställd under drygt tre år. Har även en gedigen bakgrund som generell utvecklare, till exempel med språket C++. Har byggt lösningar för dagligvaruhandeln, försäkringsbranschen, telekomsektorn, med flera branscher.

Utbildning: Systemvetenskap på universitetet.

Certifieringar: En Microsoftcertifiering.

Styrkor: Bra teknisk förståelse inom databasområdet. Är noggrann med detaljer, utan att ge avkall på helheten. Drar ofta nytta av sin bakgrund som generell utvecklare.

Typ av uppdrag: Gillar längre uppdrag, ibland kan det bli fyra år hos samma kund, men tar sig även an kortare uppdrag på några dagar.

Senaste uppdrag: Bland annat uppdrag hos Röda Korset. Stort engagemang som underkonsult i ett projekt för datalager.

Motto: Det är bättre att lägga ner en timme till så att det blir rätt, än att vara snabb.

Hobby: Tävlingsspelare i bridge, har bland annat varit i en SM-final.

Mest stolt över: Att han lyckas förvandla kunders krav till bra beslutsstödsmodeller. Han minns också med stort välbehag en riktigt avancerad teknisk lösning för mobilutveckling.

Passion för: Rolf tycker det är väldigt inspirerande att lösa tekniska problem och att ta sig an intellektuella utmaningar.

Därför gillar Rolf gemenskapen på SQL Service: För att det råder ett öppet och frispråkigt klimat där alla delar med sig av kunskap. Man skäms aldrig för att fråga om saker.

+46706050690

Jobbar du redan på SQL Service Nordic AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@sqlservice.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor